ЗСУ знищують позиції ворога на Кінбурні, з яких окупанти обстрілювали Очаків – Кім

Українські захисники завдають ударів по позиціях окупантів на Кінбурнській косі, з яких обстрілювали Очаків, а також б’ють по ворожих позиціях на лівому березі Дніпра. Через це протягом останніх двох днів окупанти не обстрілювали Миколаївську область. 

Про це в понеділок, 23 січня, розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі 24 каналу.

За його словами, останні два дні для Миколаївської області пройшли спокійно, без обстрілів, оскільки були уражені позиції ворога на лівому березі Дніпра та на Кінбурнській косі.  Загалом голова ОВА нагадав, що з 11 листопада, разом з деокупацією Херсона, ситуація покращилась у всій Миколаївській області, за виключенням Очаківської та Куцурубської громад, де внаслідок ворожих обстрілів регулярно страждають цивільні. 

Віталій Кім зазначив, що для ворога немає ніякої задачі на Кінбурнській косі, окрім як не давати Миколаївщині доєднатись до зернового коридору. Також вони прагнуть  нагадувати місцевому населенню про свою, хоч і мінімальну, але присутність в регіоні. З військової ж точки зору, на думку Віталія Кіма, російські окупанти  займають на Кінбурнській косі невигідну позицію. 

“Наше завдання – не давати їм накопичувати там сили”, – зазначив Віталій Кім. 

Голова ОВА вважає, що висадка ворожого десанту за таких умов малоймовірна.

Також голова ОВА поділився планами з відновлення інфраструктури в області, в тому числі з залученням західних партнерів. За його словами, наразі партнери ставляться обережно до реалізації проектів в Україні через військові ризики. На думку Кіма, основний напрямок співпраці із ними – це створення робочих місць для місцевих жителів, які повертаються до області.

Нагадаємо, напередодні оперативне командування «Південь» повідомило про розміщення 11 російських кораблів у Чорному морі.


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER