Через діяльність росіян знижується рівень води в Каховському водосховищі, що загрожує екологічною катастрофою

Жителі громад Херсонщини, які мешкають на правобережжі Дніпра, занепокоєні станом рівня води на Каховському водосховищі, який за час воєнних дій стабільно знижується.

Про це повідомляє Online НК з посиланням на інформацію в місцевих соціальних мережах.

Нещодавно у Запорізькій обласній військовій адміністрації відбулась нарада Департаменту захисту довкілля, на якій зазначалось, що ворожий вогонь пошкодив деякі запірні шандори Каховської ГЕС, а тому рівень води у Каховському водосховищі стабільно знижується.

За інформацією експертів, відмітка нормального рівня Каховського водосховища складає 16,0 метрів. Відмітка рівня навігаційної можливості – 14,0 метрів, мертвого об’єму – 12,7 метрів. Наразі рівень води на Каховському водосховищі становить – 15,08 метрів.

Як зазначили фахівці, на сьогодні рівень води стабілізовано, але у майбутньому ситуація може змінитися й не в кращий бік. А через активні бойові дії у цьому районі провести будь-які ремонтно-відновлювальні роботи неможливо.

Злочинна діяльність окупантів призводить до екологічної катастрофи. Значне зниження води може призвести до загибелі водних біоресурсів та зриву нересту навесні 2023 року.

Нагадаємо, Росія вивела в Чорне море рекордну кількість ракетоносіїв.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER