Вистрибнув з вікна: в Одесі затримали організатора вимагання хабарів з моряків

Правоохоронці в Одесі викрили схему отримання поборів з громадян, які мали намір отримати документи моряка або ж підвищити кваліфікацію. Хабарі йшли через групу фірм-посередників.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі, передає Центр журналістських розслідувань.

Організатором схеми виявився житель Одеси, який мав вплив на працівників медичних та навчальних закладів, а також членів комісій, що видають документи моряка.

«Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний спільно з іншими учасниками злочинної групи розробили механізм та створили обставини, за яких особи, які мають намір отримати документи на дозвіл працювати на морських суднах чи підтвердити кваліфікацію моряка, були змушені звертатися до підконтрольних учасникам групи фірм-посередників та надавати неправомірну вигоду за оформлення відповідних документів», – розповіли в прокуратурі.

Отримати будь-які документи без попередньої оплати організатору схеми було практично неможливо. Варто додати, що документи моряка міжнародного зразка могли отримати навіть ті, хто не мав профільної освіти та відповідного медичного обстеження.

Загалом підприємливому одеситу вдалося заробити з червня минулого року понад 100 тисяч гривень. Затримали чоловіка під час отримання траншу в розмірі 1100 доларів. Він намагався втекти від правоохоронців, вистрибнувши у вікно. Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, Росія організувала агентурну мережу у місті Кременчук Полтавської області. Представники російських спецслужб намагалися отримати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER