На Херсонщині 34 особи постраждали від вибухових пристроїв, 19 загинули

Четвер, 12 січня 2023 За час повномасштабної війни на території Херсонської області 34 мирні жителі підірвалися на російських мінах та інших вибухонебезпечних предметах.

Про це розповів голова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

За його словами, більше половини – 19 осіб – загинули на місці пригод або пізніше померли від отриманих ран у лікарнях. Незважаючи на велику роботу, яка проводиться з розмінування деокупованих населених пунктів області, рівень мінної небезпеки все ще залишається високим. Фахівці піротехнічної служби знаходять міни всюди – у будинках та у дворах мешканців, адміністративних будинках, на дорогах, у лісосмугах, на дитячих та спортивних майданчиках, в іграшках тощо.

Усі жертви вибухів російських мін – на совісті окупантів, наголосив голова Херсонської ОВА. Щоб їх не побільшало, необхідно бути гранично обережними, закликав він мешканців області.

Нагадаємо, від російського обстрілу постраждало херсонське комунальне транспортне підприємство.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER