У 2022 році російські військові викрали щонайменше 575 жителів Херсонщини

Щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами насильницьких викрадень у 2022 році.

Про це повідомляє КримSOS з посиланням на коментар голови правління Олексія Тільненка Суспільне Новини.

Як зазначається, щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами насильницьких викрадень у 2022 році.

"Деяких з цих людей вивозять з Криму на територію Росії. До полонених застосовують тортури, не надають медичну допомогу", — розповів Тільненко.

На відміну від обміну військовополонених, механізм визволення жертв насильницьких зникнень серед цивільного населення не сформований. Закони та звичаї ведення війни не дозволяють брати в полон цивільних, тож українські цивільні полонені перебувають у росіян у статусі заручників.

"Їх утримують, не комунікуючи жодним чином із рідними, а ні з будь-якими державними органами. Якщо рідні через адвокатів намагається дізнатися, в якому стані затриманий і що йому інкримінують, то дуже часто не можуть отримати відповіді на ці питання. Росія всіляко приховує сам факт перебування цих людей на території Криму або на території Росії", — додав Олексій Тільненко.

Нагадаємо, у Херсоні виявили чергову катівню, яку окупанти розташували в підвалі поліцейської адмінбудівлі.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER