Зливав інформацію про переміщення та розташування позицій ЗСУ: в Миколаєві судитимуть поплічника окупантів

Слідчі скерували до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного жителя Миколаєва, який передавав окупантам дані про переміщення та розташування позицій ЗСУ, а також зберігав зброю та поширював російську пропаганду.

Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Так, за даними слідства, чоловік вирішив передавати окупантам інформацію про переміщення та розташування позицій ЗСУ. На початку травня поточного року зловмисник направив адміністратору спеціально створеного представниками спецслужб РФ телеграм-каналу повідомлення, в якому заявив про себе та свої наміри співпрацювати. Так він почав отримувати завдання від окупантів щодо передачі інформації військового та оборонного характеру в Миколаєві та області.

Протягом травня-липня зрадник направив щонайменше 9 повідомлень, які містили відомості про місця знаходження підрозділів та техніки ЗС України в Миколаєві.

"У березні та квітні поточного року громадянин поширив відеозвернення до жителів України від представників збройних сил РФ та Росгвардії, в яких автори представляють свої дії "необхідним заходом при здійсненні спеціальної військової операції", – розповіли в прокуратурі.

Крім того, під час обшуку у зловмисника було вилучено стрілецьку вогнепальну зброю – 5,45-мм автомат Калашнікова зі складним прикладом моделі АКС-74 та 270 військових набоїв до нього.

Зазначається, що під час слідства підозрюваного, який намагався чинити опір, затримали. Наразі він перебуває під вартою. Дії обвинуваченого кваліфіковані за частиною 2 статті 111, частинами 2, 3 статті 436-2, частиною 1 статті 263 КК України. 

За скоєні злочини зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Миколаєві прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно завідувача кафедри одного з вишів міста, доктора наук державного управління і кандидата політичних наук, який звинувачується в державній зраді та підтримці держави-агресора.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER