Війська РФ готують новий масований удар по території України – Гуменюк

Російсько-окупаційні війська готуються до нового масованого удару по території України, але не виключені й точкові удари.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Очевидно, що росіяни до чогось готуються. Наразі у морі один надводний, два підводні ракетоносії, що в загальній кількості складає 16 ракет типу “Калібр”. Пам'ятаємо про те, що в них є таке тяжіння до повторення більш-менш для них значущих операцій. Тому, якщо згадати 5 грудня, як вони готувались до масованого ракетного удару, коли виводили і ракетоносії в море, і піднімали стратегічну, і тактичну авіацію, в принципі все дуже схоже. Ми готові до цього. Ми усвідомлюємо, що можливий такий удар”, – сказала вона.

Гуменюк також зауважила, що ворог здатен завдавати не лише масовані, а й точкові удари.

“Те, що в них вичерпуються запаси — зрозуміло, бо вони їх використовують, але недооцінювати ворога не можна. росіяни намагаються поповнювати свої резерви попри санкції й попри обмеження у своїх потужностях. Ми бачимо, що вони вишукують можливість затримувати хід подій, взяти так звану оперативну паузу, щоб підтягнути резерви й продовжувати своє «побєдоносне шоу», як вони вважають. Але наша протидія адекватна, ми не дамо їм тієї паузи, бо усвідомлюємо — нам треба вибороти максимально швидко свою незалежність”, — наголосила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України.

Раніше Наталія Гуменюк заявила, що Збройні сили України, ймовірно, вже дуже скоро зможуть повністю звільнити Миколаївську область від окупантів та надати відповідний звіт. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER