РФ не вистачить снарядів для масштабного наступу на Україну – розвідка Британії

Російські війська навряд чи збільшили власні запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб забезпечити проведення широкомасштабних наступальних операцій в Україні.

Про це заявили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Зокрема, у відомстві зазначили, що з жовтня російські окупаційні війська посилила свої сили в Україні десятками тисяч резервістів, що дозволило їм вирішити питання гострого дефіциту особового складу. Проте нестача боєприпасів залишається ключовим обмежуючим фактором наступальних операцій росіян.

У британській розвідці вважають, що з тієї ж причини, через обмежену кількість крилатих ракет, росія, ймовірно, обмежила ракетні удари великої дальності по українській цивільній інфраструктурі приблизно до одного разу на тиждень.

"Вразливість нинішнього оперативного плану Росії полягає в тому, що навіть просто підтримання оборонних операцій уздовж її довгої лінії фронту вимагає значних щоденних витрат снарядів і ракет", – зазначають розвідники.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що у російсько-окупаційних військ залишилося ракет на три-чотири атаки, але після цього їхні запаси будуть вичерпані.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER