В НАБУ розкрили подробиці головних корупційних схем Одеси

Керівник головного підрозділу детективів НАБУ Андрій Калужинський в інтерв’ю детально розповів як проходить боротьба з корупцією в Україні та про її головних дійових осіб.

Про це повідомляє ZN,UA, передає Центр журналістських розслідувань.

Нещодавно в НАБУ викрили злочинне угрупування в Одесі, що займалося незаконним впливом на міську та обласну владу. Наразі в справі триває досудове слідство, хоча під контроль правоохоронців зловмисники потрапили ще півтора року тому. Учасники схеми використовували вплив на посадовців для особистого збагачення. Певні особи впливали на ухвалення практично всіх рішень місцевої влади.

Однак, це не єдина корупційна схема в Одесі, про яку відомо НАБУ. Детективам вдалося зібрати достатньо доказів для притягнення до відповідальності топ-посадовців міста. Однак, Малиновський районний суд Одеси виправдав мера Труханова та інших чиновників місцевої влади. Наразі справу переглядають у Вищому корупційному суді, який повинен винести законне рішення.

«Наші корупціонери досить вигадливі. Викуповується нерухоме майно незначної площі, наприклад, і під це нерухоме майно виводяться з комунальної власності величезні земельні масиви. Це схема, по якій у нас є розслідування і вже притягнуті до кримінальної відповідальності особи», – розповів Андрій Калужинський.

Варто додати, що в НАБУ розслідують справу Галантерника як організатора схеми, підозри вручено ще 15 людям, серед яких мер Одеси Геннадій Труханов.

Детективам відомо і про більш простіші схеми незаконного збагачення. Це, наприклад, приватизація нерухомого комунального майна та майнових комплексів підприємств за заниженою ціною.

На думку Андрія Калужинського, саме «одеська справа» повинна дати чіткий сигнал елітам, щоб припинили займатися подібними речами. В той самий час як в НАБУ постійно намагаються нарощувати темпи.

Нагадаємо, НАБУ оголосило підозри трьом заступникам мера Одеси. Посадовців вважають причетними до створення злочинної організації в Одесі, що контролювала усі сфери економічного життя міста.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER