МВФ схвалив нову чотиримісячну Моніторингову програму для України

У понеділок, 19 грудня, Рада виконавчих директорів МВФ обговорила ухвалену керівництвом МВФ Моніторингову програму із залученням Ради фонду для України. Вона базується на рамкових макроекономічних параметрах, погоджених з МВФ, та спрямована на допомогу Україні в підтримці макроекономічної та фінансової стабільності. 

Про це повідомляє Національний банк України.

Зокрема, програма передбачає низку заходів для посилення мобілізації доходів держбюджету, пожвавлення внутрішнього боргового ринку, зміцнення фінансового сектора та підвищення прозорості й ефективності управління в секторі державних підприємств.

"З огляду на наявність макроекономічної рамки, підтвердженої МВФ, Україна розраховує, що затвердження програми зможе надати нашим партнерам упевненість та оптимальні умови для забезпечення достатньої ритмічності фінансових надходжень в умовах значних потреб у платіжному балансі та державному бюджеті", – зазначає голова НБУ Андрій Пишний.

Він також наголосив, що НБУ готовий виконати всі взяті на себе зобов’язання за програмою.

В рамках оновлення стратегії фінансового сектору НБУ разом із експертами МВФ розробить принципи оцінки якості активів та проведення стрес-тестів для банків. Це є одним із структурних маяків Моніторингової програми для України. Програма передбачає комплекс заходів для стримування емісійного фінансування бюджету наступного року.

Програма триватиме 4 місяці та не передбачатиме безпосередньо фінансової допомоги, проте є необхідною передумовою для переходу до нової довгострокової програми розширеного фінансування МВФ.

Нагадаємо, на початку жовтня цього року Міжнародний валютний фонд надав Україні новий пакет фінансування на 1,3 мільярда доларів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER