Звідки та чим стріляли війська РФ по Україні вранці 16 грудня: відповідь Повітряних сил ЗСУ

Зранку в п'ятницю, 16 грудня, російсько-окупаційні війська здійснили масовану атаку понад 60 ракетами, аби роззосередити увагу протиповітряної оборони України.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"На даний момент є дані про понад 60 ракет які летіли по території України. Випущені традиційно з літаків Ту-95, це ракети Х-555 і Х-101, також є пуски "Калібрів" з Чорного моря. Маємо також запуски С-300. Також є робота бомбардувальників Ту-22 М3, які пускають ракети Х-22. Також у небі помічено присутність Міг-31К, гіпотетичних носіїв "Кинджалів", – розповів Ігнат.

Він зазначив, що ворог хотів масовано роззосередити увагу ППО, тримати в напрузі.

"Працювали і літаки Су-35 ракетами Х-59. Протиповітряна оборона спрацювала непогано, результати ми повідомимо", – зауважив речник.

За словами Ігната, цього разу окупанти вперше застосували стратегічні бомбардувальники з району аеродрому Енгельса, де ті літаки безпосередньо перебувають на стоянках.

Також пуски були з півночі Каспійського моря.

Нагадаємо, 16 грудня російсько-окупаційні війська завдали нового ракетного удару по Україні. Зокрема, під ворожим вогнем опинилися столиця, Полтава, Харків, Дніпропетровська, Київська та Житомирська області.

У зв’язку з пошкодженнями ракетами російських окупантів енергетичних об’єктів в декількох областях України по всій країні ввели аварійні відключення світла.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER