На Миколаївщині окупанти з початку війни пошкодили 9 тисяч приватних будинків – Кім

Починаючи з 24 лютого, на Миколаївщині внаслідок обстрілів пошкоджено або зруйновано близько 13 тисяч об'єктів. З них 9 тисяч – це приватні будинки.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Відновлювальні роботи проводяться насамперед силами мешканців, власників цих будинків. Влада — міська, обласна, державна — допомагає матеріалами та бригадами, які є у розпорядженні. Також залучено добровільні бригади, які приїхали з інших регіонів і також допомагають все відновлювати. Йдеться насамперед про вікна та стіни, щоб у приміщенні було тепло. Щодо зруйнованих чи значно пошкоджених об'єктів — із цим складніше, і це у другій черзі. Наразі відновлюємо те, що можна швидко відновити", – розповів він.

За словами Кіма, деякі об'єкти відновленню не підлягають, і їх чимало. Серед таких він назвав будівлю Миколаївської облдержадміністрації, яка була зруйнована ракетою. 

Не підлягають відновленню також будівлі деяких шкіл та підприємств. Як зазначив голова ОВА, їх потрібно повністю зносити та відбудовувати заново. Але достовірно визначити їхню долю зможе лише експертиза, яка буде проведена щодо кожного об'єкту.

Нагадаємо, 29 березня військові РФ вдарили крилатою ракетою по будівлі Миколаївської облдержадміністрації. Була зруйнована центральна секція всіх дев'яти поверхів. Внаслідок ракетного удару загинули 37 людей.

Мер міста Олександр Сєнкевич також раніше заявляв, що будівлю відновлювати недоцільно

Заступник голови Миколаївської військової обласної адміністрації Валентин Гайдаржи сказав, що дешевше збудувати нову будівлю з дотриманням сучасних вимог, ніж відновлювати зруйновану російським ракетним ударом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER