Звільнення Херсонщини: як відновлюється життя під прапором України на деокупованих територіях

На Правому березі Дніпра в Херсонської області протягом всього часу окупації мирні жителі жили однією надією на успішний контрнаступ української армії та звільнення від російських військ. Для ЗСУ звільнення тимчасово окупованих територій було питанням часу. Російські загарбники на правому березі Дніпра були приречені. У ході швидкого контрнаступу українських захисників ворожий фронт розвалився, росіяни були змушені рятуватись втечею.

Після того, як ЗСУ звільнили Правобережжя Херсонщини, всі місцеві мирні жителі здобули довгоочікувану свободу. Для них жахи російської окупації назавжди залишились у минулому. Українські військові забезпечили повне витіснення окупантів із правого берега Дніпра та встановили вогневий контроль за ворожими позиціями на лівому березі. Додаткового ЗСУ організовали прикриття узбережжя від можливих провокацій з боку противника. Після забезпечення гарантованого захисту Херсона та всієї берегової лінії Правобережжя розпочалось поступове відновлення соціально-побутової та економічної інфраструктури на звільнених територіях.

Пріоритетними завданнями, по-перше, стало розмінування автомобільних доріг, очищення та відновлення дорожнього полотна. Паралельно були проведені роботи із налагодження залізниці та руху потягів. Після відновлення логістичних шляхів розпочалось наповнення полиць магазинів товарами першої необхідності. Законна влада організувала постачання українських продуктів харчування та побутової продукції, що зумовило зменшення рівня роздрібних цін та розширило асортимент. На жадь, дефіцит товарів поки зберігається, проте в херсонських магазинах продукцію розбирають швидко, а місцеві жителі із нетерпінням очікують нового постачання. Важливо, що поступово відбувається задоволення попиту та насичення місцевих ринків доступними якісними українськими товарами.

Також продовжується відновлення соціально-побутової та комунальної сфери регіону. Після капітального ремонту ключових підстанцій, комунальники почали підключення абонентів до електромережі. Разом з тим розширюється покриття мобільного зв’язку із доступом до Інтернету. Відновлюються, крім того, робота відділення українських банків, поштові відділення тощо. Триває налагодження системи опалення, водо- та електрозабезпечення жителів регіону. В умовах постійних ракетних ударів військ РФ по об’єктам критичної інфраструктури, зниження температури повітря та незавершеності відновлювальних робіт на деокупованих територіях для підтримання цивільного населення були створені “Пункти незламності”. Це допомагає подолати всі негативні наслідки від повномасштабної збройної агресії ворога, а також підтримує моральний дух та патріотизм українців, які мужньо вистояли під час перебування під російською окупацією.

Незвертаючи уваги на те, що тривають постійні обстріли берегової лінії Правобережжя Херсонської області та житлових районів Херсону, усі місцеві жителі розуміють, що вони вільні та незламі. Люди розуміють, що ЗСУ після ретельної підготовки найближчим часом проведуть блискавичний контрнаступ на лівому березі Дніпра, й на інших стратегічних напрямках. А дуже скоро від російських окупантів буде звільнена вся територія Херсонської області та інші тимчасово захоплені українські території. Україна вірить у ЗСУ, і кожен громадянин знає, що у нашій вільній країні завжди буде злагода, добробут та свобода!

Олександр Миронченко 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER