Закликав зібрати “глобальний саміт миру”: Зеленський провів розмову з Байденом

У ніч на понеділок, 12 грудня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джозефом Байденом. Під час розмови Зеленський виступив з ініціативою скликання глобального саміту миру.

Про цк повідомляє Офіс президента.

"Володимир Зеленський наголосив, що Україна прагне досягти миру, та відзначив важливість консолідації міжнародних зусиль для досягнення цієї мети. Саме задля цього під час саміту G20 президент України представив формулу миру, яка передбачає десять критично важливих кроків, реалізація яких дасть змогу припинити війну. Президент України окреслив бачення української сторони щодо подальшої роботи в цьому важливому напрямі та виступив з ініціативою скликання Глобального саміту миру", – йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував Байдену за черговий пакет оборонної допомоги, анонсованої 9 грудня, а також за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та лідерство в консолідації міжнародних зусиль у протидії російській агресії.

У розмові з Байденом український президент поінформував про наслідки російського ракетного терору, в результаті якого знищено близько 50% енергетичної інфраструктури, та відзначив допомогу, яку надають США для відновлення енергосистеми України.

Зеленський також закликав Байдена зробити все можливе, щоб допомогти захистити мирне населення України та її критичну інфраструктуру.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження Дня прав людини, який щорічно відзначатиметься в країні 10 грудня.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER