Почато кримінальне провадження по факту массового мору птахів на птахофабриці під Херсоном

На найбільшій птахофабриці України у селищі Східне на Херсонщині під час окупації загинули 4 млн курей. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею про екоцид (ст. 441 КК України), повідомила пресслужба прокуратури Херсонської області.

Через обстріли ферма ще у березні залишилась без електроенергії. Під час окупації підприємство не мало можливості годувати птахів та підтримувати санітарний режим, у результаті чого загинула переважна більшість курей. До початку війни їх там було понад 4 млн.

Падіж такої кількості птахів міг призвести до бактеріального зараження значної території, тому на фермі у суботу, 10 грудня, провели слідчі дії.

Під час огляду на території птахофабрики було знайдено місце поховання загиблої птиці – триметровий котлован площею 1880 кв. м. Частина загиблої птиці досі перебуває у пташниках.

Під час огляду відібрано необхідні зразки для з’ясування впливу загибелі птиці на навколишнє природне середовище.

У групі компаній "Укрлендфармінг", до складу якої входить птахофабрика "Чорнобаївська", оцінили прямі збитки від її знищення у 800 млн грн. Загальні фінансові втрати від знищення виробництва курячих яєць внаслідок російської агресії на поточний момент сягають 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо, на деокупованій частині Миколаївщини виявили нові місця перебування російських військових .


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER