В умовах “найсуворішої секретності”: Марокко передасть Україні запчастини до танків

Влада Марокко на прохання Сполучених Штатів ухвалила рішення передати Україні запчастини до танків Т-72 Мароко стане першою державою Африки, яка надасть Києву військову допомогу.

Про це пише видання Le Journal de l'Afrique.

За даними ЗМІ, американській дипломатії вдалося переконати Рабат передати Києву запчастини до танків Т-72 "у найсуворішій секретності".

Також зазначається, що збройні сили Марокко мають кілька десятків танків типу Т-72Б/БК, придбаних у 1999-2001 роках у білорусі.

У виданні зауважують, що останнім часом Рабат усе впевненіше займає позицію на підтримку України у війні проти росії.

Так, під час голосування на Генеральній асамблеї ООН у березні минулого року за резолюцію "про засудження російської агресії в Україні" Марокко утримався від голосування, вважаючи за краще уникнути необхідності обирати позицію. У березні та квітні королівство зробило те саме, щоб не позиціонувати себе проти Росії.

Однак пізніше, після заяви Марокко про "повагу до територіальної цілісності, суверенітету та національної єдності всіх держав-членів ООН", королівство взяло участь у зустрічі з 40 союзниками США, державами-членами НАТО та кількома країнами-гостями в Німеччині (йдеться про зустріч у форматі "Рамштайн" – ред.), де обговорювалося збільшення військової допомоги українському уряду.

Нагадаємо, уряд Словаччини 7 грудня схвалив новий пакет військової допомоги Україні, який включає боєприпаси, у тому числі великого калібру, теплі речі для військових та інше спорядження.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER