З початку війни на фінансування сектору безпеки та ЗСУ Кабмін виділив понад 1 трлн гривень – Шмигаль

Починаючи з 24 лютого Кабінет міністрів виділив 1 трильйон 130 мільярдів гривень на фінансування армії та сектору безпеки.

Про це під час засідання уряду 6 грудня заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"За час війни на фінансування армії та сектору безпеки уряд виділив 1 трлн 130 млрд грн. На зарплати всім, хто зараз захищає Україну, було виділено 770 млрд грн. На закупівлю, ремонт і модернізацію техніки й озброєння ми виділили 176,2 млрд грн, що більше, ніж за останні 10 років разом узяті", – сказав Шмигаль.

Він додав, що для уряду фінансування армії та безпека країни було, є і буде головним пріоритетом.

"Зараз ми спрямовуємо більшу частину всіх бюджетних ресурсів саме на цю сферу. Абсолютно всі податки, які громадяни та бізнес платять зараз у бюджет, направляють на забезпечення наших військових", – зазначив глава уряду.

За словами Шмигаля, у бюджеті 2023 року також заклали необхідний ресурс, аби військові були забезпечені всім необхідним.

"Для розуміння наведу важливу цифру: зброї та техніки буде закуплено, модернізовано та відремонтовано на 300 млрд грн", – підкреслив глава Кабміну.

Нагадаємо, починаючи з 24 лютого Україна отримала загалом понад 23 мільярди доларів міжнародної фінансової допомоги.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER