У МОЗ через перебої зі світлом просять тимчасово відкласти планові госпіталізації по всій Україні

Міністерство охорони здоров'я просить медичні заклади тимчасово відкласти планові госпіталізації по Україні. Кивська міська державна адміністрація вже направила відповідні рекомендаційні листи до медзакладів столиці.

Про це повідомила керівниця пресслужби Департаменту охорони здоров'я КМДА Наталія Вишневська, передає "РБК-Україна".

Так, згідно з листом МОЗ, така необхідність викликана через російську агресію і можливі аварійні вимкнення електро-, тепло- та водопостачання.

Крім того, в медзакладах регіонів та Києва просять перевірити можливість використання резервного живлення, тепла, незалежних джерел водозабору, запасу ліків тощо.

"Важливо зазначити, що рішення про плановість госпіталізації ухвалює лікар. Водночас є окремі стани – не ургентні, коли, наприклад, зволікання навіть з плановим лікуванням може ускладнити лікування певної патології пізніше. Тоді лікар може ухвалювати рішення про госпіталізацію. І ніхто не скаже йому, що цей випадок є плановим чи не плановим. Це відпрацьований механізм. Ми вже його застосовували під час спалаху COVID-19", – пояснила Вишневська.

Нагадаємо, систематичні обстріли РФ критичної інфраструктури України, серед іншого, призводять до проблем із мобільним зв'язком. Тому в МОЗ розповіли, як викликати "швидку" в разі перебоїв.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER