РНБО запропонувала Верховній Раді заборонити діяльність Московського патріархату в Україні

Під час засідання Ради національної безпеки та оборони, що відбулося 1 грудня, було надано доручення Кабінету Міністрів звернутися до Верховної Ради з пропозицією про заборону окремих релігійних організацій. Насамперед йдеться про структури, які мають центр впливу в Росії, тобто Московський патріархат.

Про це у вечірньому зверненні повідомив президент Володимир Зеленський, передає Центр журналістських розслідувань.

Україна найближчим часом таки зможе отримати очікувану релігійну незалежність. Так, під час засідання РНБО було розглянуто питання зв’язків релігійних організацій з державою-терористом.

«По-перше, РНБО доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в російській федерації релігійних організацій», – розповів президент.

Також Статут про управління УПЦ чекає релігієзнавча експертиза, яка повинна визначити чи існує церковний зв’язок з Московським патріархатом. Окрім цього перевірять законність користування  УПЦ майном Києво-Печерської Лаври.

Нагадаємо, проросійська література та мільйони готівки: СБУ завершила обшуки в Києво-Печерській Лаврі та монастирях УПЦ. 22 листопада, Служба безпеки України розпочала контррозвідувальні заходи на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER