Велика Британія запровадила нові санкції проти російських посадовців: хто в списках

У середу, 30 листопада, Велика Британія запровадила санкції проти 22 посадовців, які сприяли та забезпечували мобілізацію в Росії.

Про це повідомляється на офіційному сайті британського уряду.

Загалом Британія вже запровадила санкції проти більш ніж 1200 фізичних й 120 юридичних осіб у відповідь на розв'язану Росією війну.

"Рішення російського режиму про часткову мобілізацію російських громадян було відчайдушною спробою придушити доблесних українців, які захищають свою територію. Вона провалилася. Сьогодні ми запровадили санкції проти осіб, які виконували цей призов, відправляючи тисячі російських громадян воювати у незаконній та огидній війні Путіна", – заявив голова МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

Так, до санкційних списків потрапили:

– Денис Мантуров – віцепрем'єр-міністр, який відповідає за нагляд за оборонною промисловістю Росії та оснащення мобілізованих;

– Аркадій Гостєв – голова Федеральної служби виконання покарань Росії;

– Дмитро Безруких – голова Федеральної служби виконання покарань у Ростовській області;

"Безруких і Гостєв тісно співпрацювали з олігархом Євгеном Пригожиним, соратником Путіна і керівником групи "Вагнера", щоб поповнити ряди банди найманців, яка підтримує російську армію в Україні", – пише пресслужба уряду Британії.

Крім них, в списках також голова Центральної виборчої комісії РФ Елла Памфілова та голова обласної виборчої комісії в Ростові Андрій Буров. Обидва були відповідальні за організацію фейкових "референдумів" на чотирьох тимчасово окупованих територіях України. З того ж часу Памфілова активно підтримує "часткову" мобілізацію в Росії.

Також санкції запроваджені проти 10 губернаторів й глав регіонів, серед яких керівники Дагестану, Інгушетії та Калмикії. Зазначається, що саме з вищезгаданих найбідніших етнічних республік Росії була мобілізована значна кількість призовників.

Нагадаємо, Європейський Союз та Канада додали до санкційних списків 31 громадянина Росії.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER