Україна втратила у війні проти РФ 100 тисяч військовослужбовців – президентка Єврокомісії фон дер Ляєн

Починаючи з 24 лютого, в Україні внаслідок вторгнення армії РФ загинули 20 тисяч циівільних і 100 тисяч військовослужбовців. 

Про це під час звернення 30 листопада заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Так, вона присвятила звернення плану конфіскації заморожених російських активів та створенню спецтрибуналу для покарання Росії за злочин агресії проти України.

"Вторгнення Росії в Україну принесло смерть, спустошення та невимовні страждання. Усі ми пам’ятаємо жахи Бучі. За оцінками, на сьогодні загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових", – сказала фон дер Ляєн.

Вона заявила, що Росія повинна заплатити за свої жахливі злочини, в тому числі за злочин агресії проти суверенної держави.

Президентка Єврокомісії зазначила, що ЄС пропонує створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії Росії.

Урсула фон дер Ляєн також повідомила, що Брюссель разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, щоб потім передати їх на відбудову України та для компенсації збитків, завданих війною РФ.

Зазначимо, що пізніше слова про загибель 100 тисяч українських військових із заяви фон дер Ляєн були прибрані.

Раніше очільниця Єврокомісії заявила, що Європейський Союз має намір підтримувати Україну допомогою у 1,5 мільярда євро щомісяця. Таким чином, це може скласти суму 18 мільярдів євро у 2023 році.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER