Прем’єр Великої Британії Сунак допустив збільшення військової допомги Україні в 2023 році – ЗМІ

Прем’єр-міністр Великої Британіх Ріші Сунак має намір зберегти або навіть збільшити військову допомогу Україні наступного року.

Про це із посиланням на витяг із першої великої зовнішньополітичної промови чинного глави британського уряду, яку він планує виголосити 28 листопада, передає Reuters.

"Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми збережемо або збільшимо нашу військову допомогу наступного року. І ми надамо нову підтримку протиповітряної оборони", – йдеться у тексті промови.

Видання зазначає, що підтримка України британським урядом залишилася незмінною після зміни прем’єр-міністрів.

"Під моїм керівництвом ми не виберемо статус-кво. Ми будемо робити все по-іншому", — сказав Сунак в оприлюдненому його офісом уривку з першої великої зовнішньополітичної промови, яку він планує виголосити в понеділок у фінансовому районі Лондона.

Сунак також сказав, що його пріоритетами будуть "свобода, відкритість і верховенство права".

Нагадаємо, 19 листопада новопризначений прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вперше відвідав Україну. Під час візиту він анонсував новий пакет військової допомоги українській стороні.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER