Британська розвідка: РФ б’є по території України застарілими ядерними ракетами без бойових частин

Російські війська, ймовірно, знімають ядерні боєголовки зі застарілих ядерних крилатих ракет і обстрілюють цими ракетами без бойової частини територію України.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

"Зображення з відкритих джерел показують уламки, очевидно, збитої крилатої ракети повітряного запуску AS-15 KENT (Х-55 – ред.), розробленої в 1980-х роках виключно для доставки ядерного заряду. Боєголовка, ймовірно, була замінена на баласт", – зазначають у британській розвідці.

Там зауважують, що, хоча така інертна система може "завдати певних руйнувань" за рахунок кінетичної енергії ракети та невитраченого палива, але "навряд чи зможе забезпечити надійне ураження визначених цілей".

У Міноборони Великої Британії припускають, що росіяни можуть використовувати такі ракети переважно як приманки для відволікання української ППО.

"Якими б не були наміри росії, ця імпровізація підкреслює ступінь виснаження російських запасів ракет великої дальності дії", – йдеться у зведенні.

Раніше повідомлялося, що в одній із ракет, яку 17 листопада збили над Києвом, був імітатор ядерної бойової частини. Це може свідчити про те, що запас крилатих ракет у Росії вичерпується до критичного показника.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER