В Німеччині поки що не надали згоду Польщі на розміщення комплексів ППО Patriot в Україні

Німеччина запропонувала Польщі розмістити системи ППО на її кордонах, щоб вберегтися від можливих ракетних обстрілів. Однак, в Міністерстві оборони Польщі висловили побажання надати засоби протиповітряної оборони Україні, яка постійно потерпає від ракетних атак РФ.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Центр журналістських розслідувань.

В Польщі вважають, що системи протиповітряного захисту Patriot варто розмістити на заході України, адже це збереже людські життя та захистить від відключень електроенергії. В Німеччині відреагували на пропозицію Польщі та зазначили, що вона потребує додаткового погодження з іншими країнами

«Ці системи Patriot, які є частиною інтегрованого планування протиповітряної оборони НАТО. Ось чому було можливо зробити цю пропозицію Польщі. Будь-яка пропозиція, що відхиляється від цього, тепер повинна бути обговорена з НАТО і з нашими союзниками», – заявила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.

Раніше повідомлялося, що Польща розмістить системи ППО Patriot на кордоні з Україною. Польща погодилася на пропозицію Німеччини встановити додаткові системи протиракетної оборони на кордоні з Україною. Це допоможе додатково захистити повітряний простір після падіння ракети в Пшеводуві.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER