Елітні автівки, скіфське золото і зброя: суд арештував майно посадовців «Мотор Січ»

Правоохоронні органи наклали арешт на майно посадовців компанії "Мотор Січ", серед якого є колекційні автомобілі та скіфське золото. Керівництво підприємства підозрюється в державній зраді та пособництві російським окупантам.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“У межах розслідування у кримінальному провадженні стосовно президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства оперативними заходами встановлено і вилучено культурні цінності та колекційні автівки, які їм належать”, – йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, серед вилученого сім елітних автомобілів, які перебували у володінні президента компанії, 4 з них є раритетними, катер, зброя, майже 100 старовинних золотих прикрас, частина яких датується 450-550 рр н.е. та була популярною у населення Криму і Півдня України.

"Це рідкісні ювелірні прикраси, що належать до унікальних матеріальних та духовних пам’яток давнини", – наголосили в ОГПУ.

Окрім цього, вилучено понад 400 монет, частина з яких датована ІІІ ст. до н.е., і понад 50 золотих пластин.

За клопотанням прокурорів на вилучене майно судом накладено арешт.

Раніше правоохоронні органи наклали арешт на нерухомість, транспортні засоби та кошти президента промислового гіганта "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва, а також начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства в розмірі майже 1 млрд гривень. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER