Найгірша зима з часів Другої світової: частину жителів Києва можуть евакуювати

Влада столиці знову заговорила про евакуацію населення, якщо справдяться найгірші сценарії. Хоча, зараз ситуацію з електроенергією вдалося більш-менш врегулювати, однак все-таки існує загроза повного блекауту.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає Центр журналістських розслідувань.

На думку Кличко, Росії не вдасться досягнути поставлених цілей і залишити Україну без електроенергії взимку. Адже ракетні обстріли роблять людей ще злішими та витривалішими і навіть блекаут не змусить українську владу йти на поступки державі-терористу.

«Ми також маємо готуватися до гіршого сценарію. Це було б, якби відбулося широкомасштабне відключення електроенергії, а температура була б ще нижчою. Тоді частину міста доведеться евакуювати, але ми не хочемо, щоби справа зайшла так далеко», – наголосив мер Києва.

В столиці надіються на підтримку країн Європейського Союзу, адже Україні терміново потрібна зброя, генератори та інші гуманітарні вантажі.

Нагадаємо, в Укренерго вважають, що блекаут не стане «кінцем світу». В компанії допускають можливість блекаут, однак, ймовірно на нього слід чекати не цього сезону.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER