Фінансова допомога Україні: США виділили 4,5 мільярдів доларів для підтримки бюджету

У вівторок, 22 листопада, Сполучені Штати Америки виділили Україні новий пакет фінансової підтримки бюджету у розмірі 4,5 мільярдів доларів.

Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен, передає пресслужба відомства.

"Сьогодні США мобілізували додаткові 4,5 млрд доларів у вигляді грантів для прямої підтримки бюджету. Ці кошти почнуть виділятися найближчими тижнями та допоможуть уряду України захиститися від незаконної війни Росії шляхом зміцнення економічної стабільності та підтримки основних державних послуг", – зазначила Єллен.

Вона зауважила, що кошти підуть на заробітну плату для працівників лікарень, державних службовців та вчителів, а також на пенсії.

За словами міністра фінансів США, новий пакет допомоги збільшить загальну суму прямої бюджетної підтримки України до 13 мільярдів доларів.

"Ми закликаємо інших донорів збільшити та прискорити свою допомогу Україні. Крім надання економічної підтримки, міністерство фінансів та уряд США продовжать використовувати всі доступні інструменти, включаючи нашу історичну санкційну коаліцію, щоб послабити військову машину Путіна", – додала Єллен.

Нагадаємо, США запровадять нові санкції проти транснаціональної мережі осіб і компаній, які працювали над закупівлею військових технологій для Росії, яка веде війну в Україні.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER