Польща розмістить системи ППО Patriot на кордоні з Україною

Польща погодилася на пропозицію Німеччини встановити додаткові системи протиракетної оборони на кордоні з Україною. Це допоможе додатково захистити повітряний простір після падіння ракети в Пшеводуві.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Центр журналістських розслідувань.

Міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт заявила про надання Польщі додаткових систем ППО. Окрім цього повітряний простір країни допоможуть патрулювати німецькі винищувачі Eurofighter.

«Я із задоволенням приймаю пропозицію міністерки оборони Німеччини щодо розміщення в нашій країні додаткових ракетних установок Patriot. Під час сьогоднішньої телефонної розмови з німецькою стороною я запропоную, щоб система була розміщена на кордоні з Україною», – зазначив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Нагадаємо, у Польщі поки не змогли визначити, звідки була запущена ракета по її території. В Польщі триває слідство щодо вибуху ракети в селищі Пшеводув, в результат чого загинуло двоє людей.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER