Історичний візит: Україну вперше відвідав міністр оборони Нової Зеландії

У неділю, 20 листопада, міністр оборони України Олексій Резніков провів зустріч з міністром оборони Нової Зеландії Піні Хенаре.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"Вперше в історії міністр оборони Нової Зеландії прибув до України. Таку важливу місію здійснив міністр оборони Піні Хенаре, який зустрівся із міністром оборони України Олексієм Резніковим", – йдеться у повідомленні.

У ході зустрічі сторони детально обговорили питання розвитку двостороннього співробітництва в оборонній сфері та реалізацію спільних проєктів щодо посилення спроможностей Сил оборони України.

Резніков поінформував представників закордонної делегації про поточний стан на фронті та розповів про успішні дії Сил оборони України та звільнення українських земель від окупантів на Півдні. Також міністр оборони України зазначив, що Україна вибудовує низку проєктів підтримки на середньо- та довгострокову перспективу.

Резніков подякував міністру оборони Нової Зеландії за чітку позицію щодо підтримки України, а також за активну участь у підготовці українських військовослужбовців.

У рамках зустрічі сторони обговорили подальші кроки розвитку двостороннього співробітництва, зокрема, питання підготовки наших захисників та допомогу Нової Зеландії в розмінуванні територій України, де відбувалися бойові дії.

Нагадаємо, Нова Зеландія відправить ще 66 військовослужбовців до Британії для проведення навчань Збройних сил України.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER