Чи визнає Європарламент РФ державою-спонсором тероризму: призначено дату голосування за резолюцію

Європарламент визначився з датою голосування за резолюцію, в якій Росія буде визнана державою-спонсором тероризму. Його планують провести 23 листопада.

Про це на брифінгу 18 листопада повідомила заступниця речника Європарламенту Дельфін Колард, передає "Європейська правда".

"У середу члени Європарламенту будуть голосувати за резолюцію, в якій Росія названа державою-спонсором тероризму з урахуванням посилення атак РФ на цивільне населення й цивільні цілі в Україні. Члени також закличуть до притягнення Росії до відповідальності в міжнародному трибуналі", – сказала вона.

Крім того, представниця Європарламенту анонсувала голосування за рішення про схвалення макрофінансової допомоги Україні на 2023 рік у розмірі 18 мільярдів євро, анонсоване Європейською комісією.

Очікується, що попереднє голосування з цього питання відбудеться у вівторок, 22 листопада, і після консультацій із Єврокомісією та Радою Європейського Союзу остаточне рішення в Європарламенті буде ухвалене 23-24 листопада.

Додамо, що напередодні політичні групи Європейського парламенту узгодили текст резолюції про визнання Росії державою-спонсором тероризму. У ній міститиметься ключове положення: "Європейський парламент… визнає Росію державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує терористичні засоби".

Нагадаємо, 13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій РФ визнано державою-спонсором тероризму.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER