Віддав наказ обстрілювати будинки та драмтеатр у Сєвєродонецьку: танкісту “ЛНР” дали 13 років за ґратами

Командир танку угруповання "ЛНР" надавав накази обстрілювати інфраструктуру міста Сєвєродонецьк. Його взяли у полон та засудили до 13 років позбавленні волі.

Про це повідомляє прокуратура Луганської області.

"В жовтні 2015 року 47-річний чоловік в умовах триваючого міжнародного збройного конфлікту перейшов на бік ворога, а саме добровільно вступив до лав "ЛНР", – йдеться у повідомленні.

Вже у 2019 році він отримав посаду "командир танку", а у лютому цього року був відправлений в район населеного пункту Трьохізбенка Луганської області. Разом з військовими РФ він воював проти підрозділів ЗСУ.

"У травні-червні 2022 року під час вуличних боїв у Сєвєродонецьку чоловік віддавав накази щодо танкового обстрілу драматичного театру та житлових будинків", – додали у прокуратурі.

Чоловіка судили за статтями:

  • Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • Державна зрада;
  • Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності.

Суд визнав його винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 13 років.

Нагадаємо, за обстріл житлових багатоповерхівок у Маріуполі суд призначив бойовику терористичної організації "ДНР" на прізвисько "Філ" покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER