Луганщина: окупанти мобілізують медиків і змушують відмовлятися від паспорта України

В окупованій частині Луганської області російські загарбники вимагають від населення писати "заяви" на відмову від українського громадянства. Також продовжується мобілізація медперсоналу.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

"Через значні втрати особового складу та недостатню кількість медичного персоналу в підрозділах окупантів на території України, на тимчасово окупованій Луганщині, за наказом так званого "міністерства охорони здоров’я", працівників медичних закладів зобов’язали стати на військовий облік для подальшого доукомплектування", – йдеться в повідомленні.

При цьому як окупанти будуть заміщувати "вакантні посади" в лікарнях, поки невідомо.

"Але вже знайшли рішення освітяни. Так, у Біловодській громаді на посаду директора Новоолександрівської середньої школи призначено чоловіка з Новосибірська. Ближче достойних не знайшлося", – зазначають в ОВА.

Також окупанти вимагають держслужбовців писати заяви на відмову від українського громадянства, тобто, "загубити" паспорт вже не вийде.

"Тим часом продовжує дивувати окупаційна влада Лисичанська. Спочатку в місті влаштували майже свято із приводу роздачі 14 кубометрів дров. А на цьому тижні там розпочалася видача вугілля соціально-незахищеним верствам населення, що має пічне опалення та потребує вугілля", – розповіли в ОВА.

Втім, всього в резерві є близько 70 тонн вугілля, яке доставлять адресно, тож "якщо розраховувати на всю зиму, вистачить цього хат на тридцять, а то й менше".

Нагадаємо, в Луганській області Збройні сили України звільнили від російських окупантів уже 11 населених пунктів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER