Роботу «зернового коридору» продовжили ще на 120 днів – Кубраков

В Стамбулі пройшли перемовини щодо роботи «зернового коридору». Експорт продовольства з українських портів продовжили ще на 4 місяці.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Центр журналістських розслідувань.

Гарантами дотримання умов «зернової угоди» і надалі залишаються Туреччина та ООН. Українська сторона просила включити до коридору і порт в Миколаєві.

«Ми офіційно звернулися до партнерів по Ініціативі з пропозицією продовжити ініціативу мінімум на 1 рік та долучити до неї порт Миколаїв. Очікуємо на їх відповідь. Також важливо забезпечення ефективної роботи Спільного Координаційного Центру. Внесли свої пропозиції щодо вирішення наявних проблем», – зазначив міністр.

Варто додати, що з початку роботи зернової ініціативи вдалося експортувати 11 мільйонів тонн продовольства до 38 країн світу.

Нагадаємо, ще сім кораблів з українським збіжжям вирушили до країн Європи та Азії. У суботу, 8 жовтня, з портів Одещини до країн Азії та Європи вирушили ще сім суден зі 172,6 тис. тонн української агропродукції.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER