Союзники допоможуть Україні в створенні багаторівневої системи ППО – генсек НАТО

Союзники по НАТО надають українським партнерам необхідні системи озброєння та продовжать координацію зусиль зі створення в Україні багаторівневої системи протиповітряного захисту.

Про це під час пресконференції в Брюсселі 16 листопада заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

"Я вітаю той факт, що дедалі більше союзників і партнерів надають сучасні системи протиповітряної оборони для України… Ми мобілізуємо додаткову підтримку у різних системах захисту. НАТО надає системи для боротьби з дронами. Потрібні різноманітні системи, щоб забезпечити захист від крилатих ракет, балістичних ракет і дронів. Ми маємо створити багаторівневу систему протиповітряної оборони в Україні, і саме у цьому зараз союзники надають допомогу різними шляхами", – сказав керівник НАТО.

Він нагадав, що сьогодні відбудеться зустріч Контактної групи по Україні, під час якої союзники по НАТО та країни-партнери продовжать координацію зусиль у наданні військової допомоги Україні. Протягом останнього часу ці зусилля були зосереджені на системах протиповітряної оборони, особливо після того, як росія розпочала атаки проти українських міст і цивільної інфраструктури кілька тижнів тому.

Столтенберг зауважив, що Україна отримала батареї NASAMS від Іспанії та від інших союзників. 

Раніше повідомлялося, що Швеція надасть Україні військову допомогу на суму 3 млрд шведських крон, що дорівнює 287 млн доларів. Це найбільший на сьогоднішній день оборонний пакет, який включає систему ППО.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER