Співпрацювали з ворогом під час окупації: в Херсоні знайшли списки ФСБ із даними агентів

У звільненному Херсоні правоохоронці під час стабілізаційних заходів знайшли засекречені документи ФСБ з інформацією про їхніх агентів-колаборантів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зокрема, правоохоронці вилучили:

  • власноруч написані "зобов’язання" агентів про конфіденційне співробітництво з ФСБ;
  • справи агентурного вивчення;
  • повідомлення агентів про результати виконання ворожих завдань;
  • "протоколи обшуків" у помешканнях херсонців.

Зазначається, що представники спецслужби Росії залишили таємні документи на території місцевого гаражного кооперативу під час втечі від контрнаступу ЗСУ.

СБУ встановила, що ворожі посібники давали "наводку" загарбникам на місця перебування українських патріотів, зокрема учасників руху опору на території південного регіону.

Агенти спецслужби також брали участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів за сфабрикованими справами.

Було виявлено задокументовані факти викрадення і катування потерпілих, а також розграбування їхніх осель під виглядом проведення "обшуків".

Слідчі СБУ також отримали дані, що пособники росіян були завербовані кадровими співробітниками ФСБ, які входили до складу "временно-оперативной группы ВОГ-8". Саме її представники займались координацією розвідувально-підривної та диверсійної діяльності на півдні.

Наразі вилучені матеріали направлені на експертизу для проведення подальших оперативних дій з викриття російських агентурних мереж.

Нагадаємо, правоохоронці викрили агента РФ, який коригував ракетні удари росіян по Києву. Ворожим агентом виявився мешканець окупованого Криму.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER