Ракетний удар по Україні 15 листопада: відкрито 17 кримінальних проваджень

Слідчі зареєстрували 17 нових кримінальних проваджень за фактами масованого ракетного удару по Україні з боку РФ у вівторок, 15 листопада.

Про це повідомляє СБУ.

Так, провадження відкриті за ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу – порушення законів та звичаїв війни.

"Наразі співробітники Служби працюють над тим, щоб встановити всі обставини та конкретних виконавців ракетних ударів. Уламки ракет та інші речові докази, які знайдено на місцях влучань, уже відправлено на експертизи", – сказав голова СБУ Василь Малюк.

За однією з версій, яку зараз перевіряють у СБУ, до обстрілу могли бути причетні військові 184-го важкого бомбардувального авіаційного полку Росії, який входить до складу 22-ї важкої авіаційної бомбардувальної дивізії.

Вивчається ще декілька версій, серед яких – участь у обстрілах 52-го важкого бомбардувального авіаполку РФ.

Загалом провадження відкриті за фактом ворожих обстрілів 15 листопада у: Київській, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Хмельницький та Черкаській областях.

Зазначається, що матеріали справ ляжуть у доказову базу, яку Україна збирає для міжнародних судів.

Нагадаємо, за словами заступника голови ОП Кирила Тимошенка, під час наймасованішого ракетного удару по Україні 15 листопада силам протиповітряної оборони вдалося збити 70 російських ракет з понад 90 запущених ворогом.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER