Звільнення Херсона: Зеленський відвідав деокуповане місто та підняв український прапор

 

Президент України Володимир Зеленський 14 листопада побував у звільненому від росіян Херсоні та урочисто підняв Державний прапор. Місцеві жителі вийшли на вулиці аби відсвяткувати відступ окупантів та зустріти українських захисників.

Кореспонденти Центру журналістських розслідувань побували в деокупованому місті та зафіксували урочисте підняття прапора.

У Херсоні 14 жовтня відбулась церемонія офіційного підняття Державного прапора у центрі звільненого міста, на якому був присутній Володимир Зеленський. Окрім виступу, глава держави також вручив нагороди українським військовим.

Президент України Володимир Зеленський у Херсоні
Урочисте підняття прапора України над звільненим Херсоном

Не дивлячись на те, що наразі у Херсоні не вистачає ліків та продуктів харчування, місцеві жителі святкують визволення від довгої окупації та виходять на вулиці міста з прапором України.

Херсонці з українським прапором на вулицях міста
Жителі Херсону з українською символікою
У центрі Херсону майорить Державний прапор

Херсонці вже прибирають з вулиць російську символіку і ліквідують сліди перебування окупантів у місті.

Український стяг у деокупованому Херсоні

Жителі обласного центру не стримували емоцій. Херсонці піднімали прапори, співали пісень та дякували українським військовим за повернення міста.

Місцеві не стримують радощів від визволення обласного центру
Українська армія на вулицях Херсону

Херсонці святкують визволення міста від російських окупантів

Як відомо, на ранок 11 листопада російсько-окупаційні війська під натиском ЗСУ залишили українське місто Херсон, яке перебувало під окупацією з початку війни.

Після відступу армії РФ до Херсона увійшли перші підрозділи Збройних сил України.

Нагадаємо, до Херсону повернулись й приступили до виконання обов’язків військові адміністрації. ДСНС розпочала розміновувати території.

Наразі у звільненому від російських окупантів Херсоні не вистачає води, ліків, хліба, загалом продуктів харчування, але гуманітарні вантажі вже починають заїжджати у місто, щоб максимально швидко допомогти херсонцям у розв’язанні цих питань.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER