З початку війни окупанти скоїли в Україні понад 46 тисяч воєнних злочинів – Офіс генпрокурора

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну правоохоронці зареєстрували 46 432 злочинів агресії та воєнних злочинів.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"Загалом з початку повномасштабної війни РФ проти України зареєстровано 46 432 злочинів агресії та воєнних злочинів (порушення законів та звичаїв війни, планування, підготовка або розв’язання та ведення агресивної війни, пропаганда війни та інші)", – йдеться в повідомленні.

Окрім того, зафіксовано 18 864 злочинів проти національної безпеки України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, державна зрада, колабораційна діяльність, пособництво державі агресору, диверсії тощо).

В ОГП зазначають, що в магістральних справах щодо агресії проти України підозрюються 627 представників військово-політичного керівництва РФ – міністри, депутати, представники військового командування, керівники правоохоронних органів, пропагандисти кремля.

За інформацією відомства, через збройну агресію Росії в Україні загинули 430 дітей, 830 поранені.

Нагадаємо, за даними ОГПУ, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні наразі вважаються безвісти зниклими 279 дітей, 7 460 – знайденими.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER