Співпрацював із популярним пропагандистом Соловйовим: на Буковині затримали інтернет-агітатора

У Чернівецькій області правоохоронці затримали інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про ситуацію в регіоні. Зрадник напряму співпрацював з російським пропагандистом Володимиром Соловйовим.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Серед його найпоширеніших "вкидів" – це дописи в забороненій соцмережі "Вконтакте" про нібито загострення суспільно-політичної ситуації в західній Україні через війну з Росією", – йдеться в повідомленні.

Також інтернет-агітатор розповідав брехню щодо діяльності державних органів влади, підрозділів українських військ та волонтерських організацій.

"Серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист Соловйов, з яким затриманий був на прямому зв’язку. Саме йому агітатор допомагав формувати деструктивний контент для подальшого оприлюднення у провокаційних сюжетах і "ток-шоу" на телеканалі "Россия 1", – розповіли в СБУ.

Зраднику в Росії обіцяли надати громадянство й поселити в одному з населених пунктів Підмосков'я.

Як з'ясувалося, інтернет-агітатором виявився мешканець Чернівецької області, який раніше займався адвокатською практикою. Після початку повномасштабного вторгнення він активно закликав у соцмережах до підтримки окупантів, а також виправдовував їхні воєнні злочини. Таким чином він потрапив у поле зору представників кремлівських інформресурсів і розпочав з ними "співпрацювати" на шкоду державній безпеці України.

Нагадаємо, Служба безпеки викрила чотирьох ворожих інтернет-агітаторів у Чернігівській і Дніпропетровській областях. Серед них – блогер, який працював на пропагандистське видання ворога Russia Today. Він приїхав до України, аби поширювати фейки про війну. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER