Змінив медсистему півострова під військові потреби РФ: оголошено підозру “міністру охорони здоров’я” Криму

Правоохоронці оголосили підозру очільнику "міністерства охорони здоров'я" Криму, який змінив медичну систему півострова під військові потреби російських окупантів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів, які допомагають ворогу у тимчасово захоплених регіонах України. В ході розслідування зібрано доказову базу про злочинну діяльність так званого "министра здравоохранения АР Крым", – йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, "посадовець" організував постачання лікарських засобів, обладнання і автомобілів з медзакладів півострова на потреби російських військових, які атакували південь України.

Крім того, за його вказівкою місцеві лікарні було переобладнано під військові шпиталі для прийому загарбників.

За даними слідства, колаборантом є колишній головний санітарний лікар міст Феодосія і Судак, який після захоплення регіону добровільно приєднався до лав окупаційної адміністрації.

“Там він отримав паспорт РФ та вступив до кремлівської партії "Единая Россия", у складі якої був "депутатом Судакского горсовета". У жовтні минулого року представники Кремля призначили його "первым заместителем министра здравоохранения" в Криму, а 22 липня цього року він очолив це "міністерство”. До його основних завдань входило "переформатування" системи охорони здоров’я півострова для потреб повномасштабної агресії рф проти України, – розповіли в СБУ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили “міністру” про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, СБУ повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти України ще трьом ворожим поплічникам. Серед них – керівник створеного агресором "государственного унитарного предприятия "Херсонский морской торговый порт".

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER