МВС: за фактами воєнних злочинів окупантів уже відкрито понад 43 тисячі кримінальних проваджень

Починаючи з 24 лютого слідчі Нацполіції розпочали понад 43 тисячі кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів військовими Російської Федерації.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

"Станом на 11 листопада, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, слідчі Національної поліції України розпочали 43 057 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації та їхніми пособниками", – йдеться у повідомленні.

Серед цих кримінальних проваджень 31 915 – за ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни); 9 037 – ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); 1 924 – ст. 111-1 (колабораційна діяльність); 96 – ст. 111 (державна зрада); 37 – ст. 113 (диверсія).

У поліції додали, що на території звільнених районів Сумської, Чернігівської, Київської, Харківської, Донецької та Херсонської областей виявлено 34 місця, в яких росіяни незаконно утримували й катували громадян України

Нагадаємо, на звільнених від окупантів територіях Харківщини правоохоронці задокоментували вже 2316 воєнних злочинів росіян.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER