Підозрюваний у держзраді директор миколаївського КП Сагайдак отримав премію і матеріальну допомогу за рахунок бюджету

Директор комунального підприємства “Миколаївська ритуальна служба” Олександр Сагайдак, якого наприкінці жовтня затримали правоохоронці за підозрою у співпраці з російськими агентами, отримав премію за жовтень.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Згідно відповіді на журналістський запит, Сагайдак за період з березня по жовтень отримав зарплатні на загальну суму понад 300 тис. грн. Так, з березня по червень він отримував більше 35 тис. грн. разом з надбавками за кожен місяць. У липні чиновник отримав ще фінансову допомогу – 23 тис. грн та відпускні – більше 16 тис. грн. З серпня по жовтень зарплатня Сагайдака збільшилася до 37 тис. грн.

Також із документу стало відомо, що підозрюваний у держзраді Сагайдак за договором буде вважатися директором комунального підприємства ще до кінця 2022 року. Наразі його відсторонили від виконання обов’язків.

За даними слідства, чиновник надавав росіянам інформацію щодо загиблих та похованих на кладовищах Миколаєва військовослужбовців ЗС України із зазначенням персональних даних. Також він надав інформацію щодо розміщення захисних споруд, блокпостів, порядку їх проходження, шляхів можливого об’їзду, із зазначенням географічних координат. Крім іншого, Сагайдак також знімав на відео захисні споруди Миколаєва та передавав їх російській стороні.

Нагадаємо, що чиновнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без можливості внесення застави. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER