У жовтні падіння ВВП України прискорилося до 39%: у Мінекономіки пояснили причину

Російські атаки по об'єктах критичної інфраструктури у жовтні погіршили падіння ВВП до рівня 39% до жовтня 2021 року, що гірше за показники, які були у вересні-серпні – 35%.

Про це повідомила перша віцепрем'єр–міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко.

"За підсумками 9 місяців ми оцінюємо падіння ВВП на рівні близько 30%. Однак у разі продовження атак, а в результаті – відключень, ВВП може знизитися нижче", – цитує її слова пресслужба відомства.

Водночас Свириденко зазначила, що загалом економіка України навіть за нових складних умов продемонструвала непогані адаптаційні здібності та гнучкість.

"Вже можна бачити, з якою рекордною швидкістю наші енергетики повертають людям світло. Українці теж не підводять: щоразу, коли ми просимо людей знизити споживання електроенергії, ми отримуємо економію від 7% до 20%. І з такою допомгою від людей нам легше збалансувати систему", – сказала першв віцепрем'єрка.

Свириденко також наголосила на важливості подальшого надання допомоги Україні, зокрема для підтримки економіки, та наголосила на тому, що Україна розраховує на зміцнення двосторонніх торговельних відносин зі США, включення в інвестиційне страхування, а також подальші постачання зброї.

Нагадаємо, українська економіка за дев'ять місяців 2022 року скоротилася на третину. За підсумками трьох кварталів 2022 року падіння ВВП в Україні оцінюється на рівні 30%.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER