Обговорили ймовірний вихід окупантів із Херсона: Зеленський і Сунак провели телефонні переговори

У четвер, 10 листопада, президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провели телефонні переговори. Зокрема, вони обговорили ситуацію навколо Херсона.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду.

"Лідери погодилися, що будь-яке виведення російських військ з окупованого міста Херсон продемонструвало б значний прогрес українських сил та зміцнило б слабкість російського військового наступу, але було б правильно продовжувати проявляти обережність, поки над містом не буде піднято український прапор", – йдеться в повідомленні.

Сунак високо оцінив хоробрість наших воїнів й підтвердив непохитну підтримку з боку Британії. Також він підтвердив намір його країни передати ЗСУ військову допомогу, у тому ж числі тисячу ракет класу "земля-повітря" й більше ніж 25 тисяч зимових комплектів для військових.

"Президент Зеленський розповів, як військова підтримка Великої Британії захищає життєво важливу енергетичну інфраструктуру та допомагає українським військам просуватися вперед на полі бою проти невиправданого вторгнення Путіна (Володимир Путін, президент Росії, – ред.)", – зазначили в пресслужбі.

Сторони обговорили продовження скоординованої міжнародної підтримки України й погодилися у тому, що Росія повинна нести відповідальність за свої воєнні злочини.

"Прем'єр-міністр та президент Зеленський домовилися залишатися в тісному контакті для досягнення прогресу з цих питань та забезпечення успіху України як суверенної та демократичної держави", – додає пресслужба.

Нагадаємо, новий прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак невдовзі приїде до України.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER