Менше, ніж було заплановано: в Міноборони розповіли, скільки в РФ мобілізували чоловіків

У Росії мобілізували понад 270 тисяч осіб із запланованих 300 тисяч.

Про це під час брифінгу 10 листопада сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр,

"Російська влада продовжує проводити так звану часткову мобілізацію. За наявною у нас інфомацією, станом на першу декаду листопада призвано понад 270 тисяч осіб із 300 тисяч заплановних", – сказала Маляр.

Заступниця міністра зазначила, що у російської влади досі є проблеми з кількістю казарм для розміщення мобілізованих, навчально-матеріальної бази та речового майна для їх забезпечення та інструкторів для належної підготовки.

Маляр також додала, що дії російської влади на тимчасово окупованих територіях призводять до гуманітарної катастрофи. Зокрема, на Херсонщині окупанти облаштовують вогневі позиції артилерії в житловій забудові, руйнують приватні садиби для проведення інженерно-фортифікаційних робіт. Це призводить до того, що місцеві мешканці змушені покидати свої домівки.

На окупованих територіях закриваються магазини, аптеки, майже припинено доставку продовльства та ліків для населення.

Також окупанти демонтують елементи мобільного обладання, вилучають роутери у населення, позбавляючи таким чином людей доступу до інформації.

"Під приводом воєнного стану російська влада на тимчасово окупованих територіях організувала масове розкрадання матеріальних цінностей та предметів історичної і культурної спадщини. Наприклад, мова йде про розграбування Херсонського обласного художнього музею, звідки окупанти вивезли не тільки експонати, а й побутові речі. З державного архіву Херсонської області вивезено обладання і архівні документи 18-19 століття", – розповіла Маляр.

Нагадаємо, на Херсонщині росіяни крадуть кришки від каналізаційних люків і ставлять на танки.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER