Результат дій бійців ЗСУ: в Генштабі прокоментували ймовірний відступ окупантів із Херсона

Можливий вихід російських військ з Херсону є результатом активних дій українських бійців. Втім, зараз не можна підтвердити чи спростувати втечу окупантів.

Про це під час брифінгу 10 листопада заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"Сили оборони України також продовжують ведення активних дій на Херсонщині та Миколаївщині. Хочу наголосити, що за кожним так званим "жестом доброї волі" противника стоять колосальні зусилля наших воїнів. Так само як ворог виходив з Києва, з Харківщини, залишав острів Зміїний. Імовірний вихід з Херсона – це результат наших активних дій", – сказав він.

За словами Громова, безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення противника, порушили його систему управління військами й тим самим не залишили ворогу іншого виходу як вдатися до втечі.

"Але на даний час ми не можемо ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване "виведення російських військ з Херсона. Ми продовжуємо ведення наступальної операції за своїм планом. Очікуйте на офіційні повідомлення Генерального штабу щодо ведення бойових дій", – підкреслив Громов.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що відхід російських військ із Херсона був викликаний нездатністю підтримувати сили на західному березі Дніпра під ударами ЗСУ. Відступ триватиме кілька днів, протягом яких російські сили будуть особливо вразливими.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER