Військова допомога Україні: США відмовилися надати дрони Gray Eagle

Сполучені Штати не передадуть Україні сучасні безпілотники Gray Eagle MQ-1C, оскільки в адміністрації президента Джо Байдена вважають, що це може призвести до ескалації конфлікту.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

"Це рішення позбавляє Україну сучасного озброєння, про яке Київ просив протягом багатьох місяців. Пентагон відхилив запит, побоюючись, що надання безпілотників "Gray Eagle MQ-1C"  може призвести до ескалації конфлікту і дати сигнал Москві, що США надають зброю, яка може бути націлена на позиції на території Росії", – йдеться в повідомленні.

Представник компанії General Atomics, яка виробляє БПЛА, підтвердив, що компанія була поінформована про рішення, але відмовився коментувати деталі. Представники Пентагону не змогли негайно прокоментувати ситуацію.

Члени Конгресу від обох партій підштовхували адміністрацію до надання Україні середньовисотних озброєних безпілотників, які можуть літати більше 24 годин. У вересневому листі 17 законодавців закликали адміністрацію прискорити процес розгляду питання про надання "Gray Eagle MQ-1C".

Відмова надати Україні озброєні безпілотники ускладнює для її солдат захист цивільного населення та інфраструктури, які Росія атакувала протягом всієї війни, кажуть правозахисники.

Раніше українська влада звернулася до США з проханням надати системи ППО C-RAM для захисту від атак іранських дронів-камікадзе.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER