Хотів “залягти на дно”: в Одеській області заарештували ексбойовика “ЛНР”

Суд заарештував колишнього бойовика луганського терористичного угруповання "Призрак", який сподівався заховатися в Одесі.

Про це повідомляє СБУ.

"Зловмисник брав активну участь у бойових діях проти українських військ на сході. Потім він тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області і згодом виїхав до Росії. У ході багатоетапної спецоперації співробітники української контррозвідки встановили його місцезнаходження і затримали на Одещині, де він сподівався "залягти на дно", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, зловмисником є житель південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону, де вступив до незаконного збройного формування "Ангел".

Серед іншого, саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам "ЛНР" під виглядом "гуманітарних" вантажів з Росії.

Перебуваючи у лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади "Призрак", яка входила до складу 2-го окупаційного корпусу рф у захоплених районах Луганщини.

Крім того, зловмисник брав безпосередню участь у підготовці постановочних сюжетів для інформресурсів кремля. Під час пропагандистських заходів він займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки місцевих жителів.

Слідчі Служби безпеки повідомили колишньому бойовику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 15 років вʼязниці та конфіскацію майна отримав бойовик терористичної організації "днр", який у складі окупаційних угруповань рф воював проти України на південному фронті. Він "охороняв" для рф захоплені мости на Запоріжжі.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER