Чиновниця з «українським корінням» може стати новим Генсеком НАТО

Осінню 2023 року проходитиме обрання Генерального секретаря НАТО. Однією з претенденток є віцепрем’єр Канади Христя Фріланд.

Про це повідомляє The New York Times, передає Центр журналістських розслідувань.

В НАТО зацікавленні у людині з міжнародними зв’язками та твердим характером. Тому новим Генсеком може стати жінка. Ймовірним перспективним кандидатом називають міністра фінансів Канади Христю Фріланд. Варто додати, що чиновниця має «українське коріння».

«Є кілька дуже кваліфікованих жінок, які були б дуже хорошими кандидатами. Здається, є певний імпульс для того, щоб жінка стала наступним генсеком», – розповідають джерела в НАТО.

Хоча, сама Христя Фріланд не підтверджує можливість призначення на нову посаду, зазначаючи, що в неї вже є дві посади в канадському уряді. При цьому розмови в НАТО про те, щоб організацію очолила жінка, ведуться уже давно.

Нагадаємо, головним пріоритетом для НАТО буде посилення протиповітряної оборони України. Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав держави Альянсу надати Україні більше систем протиповітряної оборони.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER