Україна налагодила власне виробництво дефіцитних артилерійських снарядів

Укроборонпрому вдалося організувати виробництво снарядів калібру 122-мм, 152-мм та 120-мм. Іншу допомогу Україна планує отримувати від країн-партнерів.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу в Ukraine Media Center, передає Центр журналістських розслідувань.

Виробництвом озброєння займаються підприємства, що входять до складу Укроборонпрому. Протягом наступних місяців, ймовірно, вдасться значно збільшити об’єм виробництва. Снаряди вже випробували на полі бою, де вони продемонстрували чудову роботу.

«Ми з вами маємо одну українську артустановку 155-го калібру «Богдана». Вона пройшла перші випробування. У нас є прямий діалог з виробниками. І якщо і далі буде відбуватися розвиток цієї 155-мм артсистеми, то відповідно під неї також буде налагоджено виробництво боєприпасів. Поки що снарядів 155-го калібру від наших партнерів нам достатньо», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, Резніков висловився про сповільнення деокупації Херсона. Українські війська продовжують наступ у Херсонській області. Проте погодні умови дещо сповільнюють рух підрозділів ЗСУ.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER